Парубій сподівається за 2-3 тижні

Парубій сподівається за 2-3 тижні "пройти" всі запропоновані реформи

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій сподівається, що парламент зможе у вересні розглянути і прийняти законопроекти щодо реформування освіти, медицини, пенсійної системи, а також завершити судову реформу.

Про це він сказав на засіданні Погоджувальної ради голів фракцій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Думаю, що в найближчих 2-3 тижні ми повинні пройти кожну з цих запропонованих реформ і прийняти по ним рішення», - зазначив спікер.

Парубій повідомив, що кожна з цих реформ є об'ємною і передбачає розгляд великої кількості поправок. Зокрема, медична реформа передбачає 893 поправки, освітня - 1700, судова - біля 5000, пенсійна - 2100 поправок. Разом із тим спікер наполягає, щоб кожна з реформ розглядалась за повною процедурою. 

Читайте також: Гройсман закликав парламент відкинути протиріччя і проголосувати за реформи

Голова ВР пропонує розпочати роботу над реформами із освітньої. Далі, за його словами, є дві пропозиції щодо черговості розгляду законопроектів.

«Є різні пропозиції: є пропозиція, щоб ми в четвер розпочали з медичної реформи, є пропозиція, щоб розпочати з судової реформи», - повідомив він.

Крім того, Парубій зазначив, що на порядку денному Ради залишаються також кадрові питання: обрання членів Рахункової палати, Уповноваженого з прав людини, а також обрання нових членів Центральної виборчої комісії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-