Американський експерт: США слід направити бойовий корабель в Азовське море

Американський експерт: США слід направити бойовий корабель в Азовське море

Укрінформ
США мають продемонструвати свою підтримку України, направивши до Азовського моря бойовий корабель.

Таку думку у статті для Атлантичної ради висловив старший науковий співробітник Американської ради зовнішньої політики з питань Росії доктор Стівен Бланк.

"Вашингтону варто відправити човен ВМС США до Азовського моря через Керченську протоку, аби продемонструвати нашу відданість суверенітету й цілісності України, а також свободі мореплавства, що з 1789 року є наріжним каменем зовнішньої політики США", - зазначив Бланк.

Він додав, що "НАТО має зробити те саме".

Бланк також закликав надати Україні оборонну зброю, якої вона потребує. "Це не лише відповідатиме принципам зовнішньої політики США, яких ми дотримуємося із 1947 року, але й покаже Путіну та його посіпакам, що він не може змінювати кордони або зневажати США, не поплатившись за це", - зазначає експерт.

Читайте також: Порошенко закликав Конгрес США надати Україні зброю

На його переконання, саме неспроможність Заходу вчасно допомогти Україні й заохочує подальшу російську агресію. "Чим більше ця війна відчуватиметься у Путіна вдома - тим важче йому ставатиме продовжувати вести її. Зрештою, це було метою США від самого початку", - підсумував Бланк.

Як відомо, 28 серпня влада Росії на вісім днів заборонила рух усіх кораблів та суден через Керченську протоку у зв'язку з будівництвом мосту, розпочатим навесні 2014 року після анексії Криму. За наказом міністерства транспорту Росії, перекриття також відбувалися 9 і 14-21 серпня.

Заборона не стосується лише російських військових кораблів, суден органів безпеки РФ та учасників будівництва мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-