Порошенко закликав Конгрес США надати Україні зброю

Порошенко закликав Конгрес США надати Україні зброю

Укрінформ
Президент Петро Порошенко провів зустріч із делегацією Конгресу США й закликав американських партнерів розглянути можливість збільшення асигнувань на безпекову допомогу Україні, а також офіційно визнати Голодомор 1932-33 років.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

“Президент України Петро Порошенко провів зустріч із делегацією Конгресу США на чолі з головою підкомітету з питань зовнішньополітичної діяльності, закордонних операцій та пов'язаних програм Комітету з питань асигнувань Палати представників Конгресу Гарольдом Роджерсом”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Порошенко подякував за провідну роль Конгресу США у захисті суверенітету та територіальної цілісності України. Зокрема, він відзначив прихильну позицію представників Комітету з питань асигнувань у питанні виділення коштів на програми підтримки України у проекті бюджету США на 2018 рік.

Водночас Президент закликав розглянути можливість збільшення асигнувань на програми безпекової допомоги Українській державі, включаючи надання озброєнь оборонного характеру, а також лікування та реабілітацію українських військовослужбовців.

Крім того, він висловив сподівання на підтримку конгресменами зусиль України, спрямованих на офіційне визнання США Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Читайте також: Парубій сподівається на позитивне рішення щодо надання Україні зброї

Глава держави також висловив солідарність із американським народом у зв’язку з негативними наслідками урагану «Харві», який вирує у штаті Техас.

У свою чергу члени Конгресу запевнили, що продовжуватимуть політично та фінансово підтримувати Україну у її боротьбі за відновлення суверенітету та територіальної цілісності, а також реформаторські зусилля української влади.

Американські конгресмени привітали із очікуваним набуттям чинності, починаючи з 1 вересня, Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-