Україна просить керівництво Єврокомісії роз'яснити резонансну заяву Юнкера

Україна просить керівництво Єврокомісії роз'яснити резонансну заяву Юнкера

Укрінформ
Представник України при ЄС Микола Точицький просить керівництво Єврокомісії надати роз’яснення з приводу висловлювання президента ЄК Жана-Клода Юнкера стосовно майбутнього членства України в ЄС і НАТО.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили у Представництві України при ЄС.

"Представник України при ЄС Микола Точицький у листі на адресу керівництва Єврокомісії звернувся за роз’ясненням з приводу висловлювань президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера під час щорічної конференції послів ЄС у Брюсселі", - йдеться у прес-релізі, наданому агентству.

Як зазначив кореспондентові Укрінформу сам Точицький, ідеться про розтиражовані російськими ЗМІ слова Юнкера, який заперечив слова "свого друга Порошенка", який нібито сказав, що "Україна є Європейським Союзом і НАТО". "Зараз це не те й не інше", - заявив Юнкер.

У цьому з'вязку представник України при ЄС звернув увагу на фактичні слова Президента України Петра Порошенка, який у виступі з нагоди 26-ї річниці Незалежності України відзначив "незмінний стратегічний курс України на інтеграцію до європейських та євроатлантичних структур".

При цьому Точицький висловив занепокоєння тим фактом, що слова президента Єврокомісії були широко використані російськими пропагандистськими ЗМІ в інформаційній кампанії, спрямованій на дискредитацію України та її євроінтеграційного курсу.

Читайте також: Порошенко про членство у НАТО і ЄС: Ми це зробимо

Окремо відзначено, що це відбулося напередодні набрання чинності Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

При цьому керівник Представництва України при ЄС відзначив масштабну політичну та фінансову підтримку з боку Євросоюзу у протидії агресії РФ та проведенні докорінних реформ і висловив сподівання, що надалі заяви європейських очільників щодо України будуть відповідати рівню стратегічної співпраці України та ЄС.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко під час виступу на майдані Незалежності 24 серпня наголосив на незмінності курсу України на євроінтеграцію і членство в НАТО: "Дорога у нас одна – широкий євроатлантичний автобан, який веде до членства в Європейському Союзі та НАТО".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-