Київ закликає Пхеньян негайно припинити

Київ закликає Пхеньян негайно припинити "ракетні" провокації

Заява
Укрінформ
Україна рішуче засуджує запуск КНДР міжконтинентальної балістичної ракети і вважає, що у разі продовження провокацій санкції Ради Безпеки ООН мають бути доповнені та посилені.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

"Україна рішуче засуджує запуск КНДР міжконтинентальної балістичної ракети, яка цього разу становила серйозну загрозу Японії. Він став викликом усім державам регіону та регіональній стабільності, оскільки повністю суперечить мирним дипломатичним шляхам врегулювання проблеми безпеки на Корейському півострові", - йдеться у заяві.

Читайте також: Японія закликала провести екстрене засідання Ради Безпеки ООН щодо КНДР

У зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що продовження Пхеньяном таких запусків є свідомим та систематичним порушенням міжнародного права та низки відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН щодо північнокорейської ракетної програми.

"Україна приєднується до всіх країн, які виступили із засудженням такої небезпечної діяльності Пхеньяну, і закликає керівництво КНДР негайно припинити провокації й розпочати діалог із світовою спільнотою. В іншому випадку санкції Ради Безпеки мають бути доповнені та посилені", - вважають у МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-