Україна є форпостом європейських цінностей - Климпуш-Цинцадзе

Україна є форпостом європейських цінностей - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Україна на сьогодні є форпостом європейських цінностей, і про це потрібно нагадувати світу.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на конференції «СКУ в 50 років і далі: Європейський контекст» у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не можна переоцінити ту роль у збереженні та плеканні української ідентичності, в боротьбі за Українську державу та її розбудову, яку відігравала та відіграє наша діаспора. Також ми маємо пам'ятати та нагадувати світу, що сьогодні Україна - форпост європейських цінностей. Ми продовжуємо йти до НАТО та наближатися до європейських стандартів», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, доба Незалежності принесла нові виклики: нашому народові щодня доводиться відстоювати право бути собою, бути українцями - незалежними та успішними, і Світовий  конгрес українців гідно і повноцінно докладає усіх зусиль, щоб допомогти державі впоратись із цими викликами.

Климпуш-Цинцадзе виступила з доповіддю «Євроатлантична інтеграція України: Шлях вперед у співпраці з українською діаспорою» на першій пленарній сесії конференції.

В рамках конференції передбачено 4 сесії, які ставлять за мету проаналізувати посилення українських громад у формуванні громадської думки в країнах проживання, українську освіту як чинник збереження національної ідентичності за кордоном, просування іміджу нової України у світі та захист прав людини.

Учасники конференції визначать та розроблять дорожню карту діяльності СКУ на наступні 50 років.

Читайте також: Україна розраховує інтегруватися до європейської енергосистеми - Климпуш-Цинцадзе

Як повідомив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, конференція у Львові - започаткує цикл подібних засідань, які відбудуться у Нью-Йорку, Бразилії, Брюсселі. На цих заходах буде проаналізовано роботу СКУ за півстоліття та визначено пріоритети на майбутнє.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-