Порошенко вважає, що зброя від США мотивувала би Росію зупинити агресію

Порошенко вважає, що зброя від США мотивувала би Росію зупинити агресію

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вважає, що обговорення питання можливого надання Україні летальної зброї потребує “тиші”.

Таку думку Глава держави висловив по завершенні зустрічі з міністром оборони Сполучених Штатів Америки Джеймсом Меттісом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обговорення цих питань до ухвалення остаточного рішення потребує тиші", - сказав глава держави.

За його словами, під час зустрічі з Меттісом ішлося про "всі сторони нашої співпраці зі Сполученими Штатами Америки, включаючи і ... розширення наших оборонних спроможностей, співпраці, в тому числі, у військово-технічній сфері".

Порошенко нагадав, що під час його візиту до США було домовлено про активний діалог щодо забезпечення оборонних можливостей України.

Читайте також: У Держдепі досі розмірковують стосовно надання Україні зброї

"Це стосується не тільки і не стільки постачання летального озброєння, а й забезпечення і збільшення оборонних можливостей, включаючи і засоби радіоелектронної боротьби, засоби, які збільшують ефективність дії наших ЗС в оборонній сфері", - зазначив Президент.

При цьому він вважає, що надання Сполученими Штатами Америки оборонної зброї Україні могло б стати потужною мотивацією для Росії зупинити свою агресію.

«Це лише б збільшило шанс обороняти, якби Росія прийняла рішення атакувати мою територію, мої війська. Це буде дуже потужною мотивацією зупинити ці безвідповідальні кроки», - сказав Порошенко.

Водночас він висловив задоволення результатами нинішньої зустрічі з міністром оборони США.

Як повідомляв Укрінформ, Меттіс прибув до Києва для участі в урочистостях з нагоди Дня Незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-