Якби не агресія Росії, Захід досі вважав би Україну Fata Morgana – Кравчук

Якби не агресія Росії, Захід досі вважав би Україну Fata Morgana – Кравчук

Укрінформ
Події останніх років в Україні, зокрема Революція гідності та протидія російській агресії, змусили Захід глибше зрозуміти нашу державу.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив перший Президент України Леонід Кравчук, повідомляє кореспондент агентства.

"У народі кажуть: не було б щастя, але нещастя допомогло. Я думаю, якби не було такого конфлікту і таких карколомних ситуацій, які є в Україні, мабуть, Захід ще довго не розумів би нас так, як розуміє зараз", - сказав Кравчук.

Він зауважив, що Росія глибоко помилилася у своїх сподіваннях на те, що після президентських виборів у США та Франції ці країни почнуть негативно ставитися до України. За словами Кравчука, політичну ситуацію навколо України не можна назвати повністю сприятливою для розбудови Української держави.

"Але на нашому боці Європа в цілому і Сполучені Штати Америки. Можна сказати - демократичний світ на нашому боці", - переконаний перший Президент.

Читайте також: Посол України у річницю окупації Чехії: Росія лише вдосконалила радянські методи

Він зазначив, що дуже уважно слухав розмову Президента України Петра Порошенка і Президента США Дональда Трампа, і, за словами Кравчука, червоною ниткою там проходила думка, що Америка починає глибше і ширше розуміти Україну.

"Вони нас уявляли собі як Fata Morgana, щось таке, а зараз вони бачать, що таке Україна і яка роль України саме в цьому регіоні, і яка роль України, щоб стати заслоном для російської агресії не тільки щодо України, а й, можливо, щодо інших держав", - наголосив Кравчук.

На його переконання, те, що Україна за 26 років вистояла і її почали глибше розуміти, дає країні змогу впевненіше рухатися вперед.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-