Порошенко: Хочу подивитися в очі тим, хто свідомо знищував обороноздатність України

Порошенко: Хочу подивитися в очі тим, хто свідомо знищував обороноздатність України

Укрінформ
Українське суспільство має дати не тільки кримінальну, а політичну, юридичну та моральну оцінку діям тих силовиків, які  свідомо знищували обороноздатність нашої держави протягом 2010-2012 років.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив у виступі на відкритті виставки озброєння та військової техніки на Хрещатику, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У тогочасних директивних документах твердилося, що нібито перед Україною абсолютно немає ніяких військових загроз, тому й армію не те що не готували до війни, а свідомо знищували, знімаючи з озброєння, з бойового чергування найбільш боєздатні зразки техніки. До цього причетна ціла низка попередніх керівників Міністерства оборони, які за безцінь розпродавали, переводячи до складу надлишкового озброєння те, що зараз нам, а особливо тоді, конче не вистачало. Я наголошую, що цьому злочину ще належить дати навіть не кримінальну, а політичну, юридичну і моральну оцінку", - сказав Порошенко.

Читайте також: Україна має вивести своє озброєння на рівень ХХІ століття - Президент

Він нагадав, що за наказами тогочасного політичного керівництва України вищі офіцери наших Збройних сил протягом 2010-2012 років "із завидною регулярністю" відвідували Генеральний штаб Російської Федерації, де разом з без п'яти хвилин агресором розглядалося так зване реформування українського війська, а насправді нищилися рештки української обороноздатності.

"До початку війни не тільки Збройні сили, а й все суспільство заколихували казками, що на нас ніхто і ніколи не нападе і нам не потрібні жодні оборонні блоки. Позаблоковий статус був оптимальним, на їхній погляд, для України. Де зараз ці агітатори? Я хочу їм подивитися в очі. Всі вони в Росії, всі втекли і живуть там, зрадивши Батьківщину, на кошти своїх замовників", - констатував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-