КВУ розповів про сезон “законодавчого спаму” від нардепів

КВУ розповів про сезон “законодавчого спаму” від нардепів

Укрінформ
За час парламентських канікул депутати продовжили активно реєструвати законопроекти, але без належної підготовки.

Про це повідомляє ВГО “Комітет виборцівУкраїни” у Facebook.

“Темпи реєстрації законопроектів під час канікул залишаються такими самими, що й упродовж сесії. Однак, як правило, саме в літній період в парламенті найчастіше з’являються неякісні законодавчі пропозиції. Адже влітку неможливо провести діяльність, яка передує створенню повноцінного документа. Зокрема, організувати експертне обговорення ініціативи, отримати висновки профільних організацій, провести фокус-групи тощо», - зазначив голова КВУ Олексій Кошель. Так, за місяць канікул (з 14 липня по 22 серпня) було зареєстровано 128 нових законопроектів.

Кошель також додав, що зазвичай у період відпусток законопроекти подають не самі народні депутати, а їхні помічники чи працівники апарату партії.

Читайте також: Луценко анонсував доопрацьовані подання на Дейдея і Лозового

“Як правило, народний депутат заздалегідь ставить свій підпис під документами, а текст законопроекту може допрацьовуватися без жодної участі парламентарія. В результаті, намагаючись пропіаритися як законотворці, депутати закидають апарат ВРУ великою кількістю спаму», - зазначив він.

При цьому саме в період канікул народні депутати зареєстрували низку резонансних законопроектів. Зокрема, щодо внесення змін до Конституції України в частині скасування депутатської недоторканності, відповідальності за незаконне перетинання державного кордону, процедури звільнення та призначення обмудсмена. Крім того, під час канінкул було подано низку законодавчих ініціатив на чутливі для суспільства теми, що потребувало відповідного обговорення, а саме законопроект №6747 щодо права лікаря на відмову від аборту з міркування совісті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-