Нота Чуркіна надала листу Януковича статус документа ООН - Сергеєв

Нота Чуркіна надала листу Януковича статус документа ООН - Сергеєв

Відео
Укрінформ
На терміновому засіданні Ради безпеки ООН 3 березня 2014 року звернення екс-президента Віктора Януковича до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська в Україну було представлено як фотокопію оригіналу і надано статус офіційного документа ООН.

Про це сказав колишній постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв під час допиту як свідка на засіданні Оболонського райсуду Києва у справі про держзраду Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Посол Чуркін представив як фотокопію оригіналу. Так прозвучало”, - відповів він на запитання захисту Януковича, чи був оригіналом документ, який тодішній постпред РФ Віталій Чуркін прочитав на засіданні Радбезу ООН.

Читайте також: Кремль використав лист Януковича для прикриття агресії в Криму - Сергеєв

У той же час він не зміг відповісти, чи був цей документ завірений належним чином відповідності до законодавства РФ.

“Не можу сказати. Єдине, що можу сказати, що цьому документу було надано офіційний статус офіційного документа Ради безпеки на підставі звернення посла Чуркіна з відповідною нотою”, - сказав Сергеєв.

Як повідомлялося, у березні 2014 року на засіданні Радбезу ООН представник РФ Віталій Чуркін зачитав звернення Януковича, в якому той просив Путіна "використати збройні сили РФ" на території України. Офіційна фотокопія цієї заяви Януковича була отримана Генеральною прокуратурою України від ООН і долучена до справи про держзраду Януковича.

Сторона обвинувачення в судовому процесі у справі про держзраду Януковича впевнена в автентичності листа Януковича до Путіна щодо введення російських військ в Україну.

Відео Максима Голубєва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-