НАЗК хоче притягнути Симоненка до відповідальності за фінансові порушення КПУ

НАЗК хоче притягнути Симоненка до відповідальності за фінансові порушення КПУ

Укрінформ
Нацагентство з питань запобігання корупції (НАЗК) просить суд притягнути до адміністративної відповідальності голову Компартії України Петра Симоненка.

Про це свідчить ухвалу Подільського райсуду Києва від 7 серпня, опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень.

Відповідно до протоколу про адмінпорушення, при аналізі звіту КПУ встановлено ряд порушень при отриманні грошових внесків.

"Це свідчить про порушення першим секретарем ЦК КПУ встановленого законом порядку одержання внеску в підтримку політичної партії, а відповідно, і про вчинення ним адміністративного правопорушення", – зазначено в документі.

Читайте також: Нардеп каже, що заскочила в Іспанії "таваріща" Симоненка

Разом з тим, суд відмовився розглядати справу, оскільки воно "територіально не знаходиться в межах юрисдикції Подільського райсуду". Справу було повернуто в НАПК, щоб агентство направило його до іншого суду.

Нагадаємо: Мін'юст подав в Окружний адміністративний суд Києва позов про заборону Компартії в зв'язку з тим, що символіка, статут і назву партії не відповідають прийнятим законом про декомунізацію. У грудні 2015 р. суд заборонив діяльність КПУ за позовом Мін'юсту.

Читайте також: У Херсоні розігнали комуністичний мітинг

У січні 2017 року Нацагентство з питань запобігання корупції повідомило, що КПУ має звітувати про своє майно та фінансах. У відомстві пояснили, що рішення Окружного адміністративного суду Києва про заборону діяльності КПУ поки не вступило в силу, так як було оскаржено партією в апеляційному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-