Гройсман: Мета уряду та моя особиста - продовження життя українців

Гройсман: Мета уряду та моя особиста - продовження життя українців

Укрінформ
В уряді розуміють, що від якості та своєчасності надання медичної допомоги залежить життя людини, тому стан української медицини будуть змінювати.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман написав у Facebook.

"Зараз, на жаль, Україна займає перше місце у Європі за смертністю від серцево-судинних хвороб. Ми не збираємося миритися з цією жахливою статистикою, і вже зробили низку кроків для того, щоб українці мали змогу отримати кваліфіковану допомогу у разі необхідності», - написав Глава уряду.

Він нагадав, що вже цього року у 13 містах України будуть відкриті нові кардіоцентри, де пацієнти з гострим інфарктом міокарда зможуть отримати вчасну, якісну та безкоштовну медичну допомогу.

Читайте також: Гройсман хоче, аби закупівлі ліків перевірили правоохоронці

«Цього року ми вперше за роки незалежності майже повністю покриємо потребу у медичних виробах для стентування коронарних артерій. Цю процедуру необхідно провести якнайшвидше при симптомах інфаркту, тому дуже важливо, щоб у лікарнях було необхідне обладнання», - підкреслив Гройсман.

Крім того, додав Прем’єр-міністр, у наступному бюджетному році уряд запланував придбання ще 13 ангіографів, щоб розширити мережу сучасних кардіоцентрів.

«Мета нашого уряду та моя особиста – продовження життя українців. Статистика, про яку я згадував на початку цього посту, має змінитися», - підкреслив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-