Петренко каже, що

Петренко каже, що "біометричний режим" із Росією кращий за візи

Укрінформ
Запровадження спеціальної системи біометричної ідентифікації осіб під час перетину кордону України, зокрема, з Російською Федерацією, спрацює краще, ніж візовий режим.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко в ефірі каналу «NewsOne». 

«Була озвучена позиція РНБО про те, що до кінця року будуть запроваджені спеціальні системи біометричної ідентифікації всіх осіб, які перетинають кордон з Україною. Тобто в першу чергу це ті, хто перетинають кордон з Російською Федерацією. Фактично ця система безпеки ще краще, ніж візовий режим, тому що особа, яка перетинає кордон, буде залишати свої біометричні дані й буде відбуватися контроль за тим, хто переміщається. І я вважаю, що з точки зору національної безпеки, це правильне рішення», - зазначив Петренко, відповідаючи на запитання, чи вважає він правильним запровадження візового режиму з РФ.

Читайте також: Мін'юст передав поліції й НАБУ до 20 справ проти рейдерів - Петренко

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки і оборони України 10 липня ухвалила рішення про перетин кордону України за біометричними паспортами, а також обов'язкове зняття біометричних даних для громадян інших країн та осіб без громадянства, крім держав, з якими Україна має відповідні угоди.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що запровадження біометричного контролю для іноземців при перетині кордону України може запрацювати до кінця 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-