Мін'юст передав поліції й НАБУ до 20 справ проти рейдерів - Петренко

Мін'юст передав поліції й НАБУ до 20 справ проти рейдерів - Петренко

Укрінформ
Міністерство юстиції передало до Національної поліції та Національного антикорупційного бюро України близько 20 кримінальних справ, що стосуються рейдерства.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в ефірі каналу «NewsOne».

«Близько 20 кримінальних справ було передано Міністерством юстиції до Нацполіції та НАБУ по конкретних фігурантах ще за минулий рік і за початок цього року. Я дуже розраховую, що ці справи будуть доведені до кінця», - заявив Петренко, інформуючи про результати дії антирейдерського закону. 

Він наголосив, що в Україні рейдерство «процвітало 25 років і було безкарним». 

Читайте також: Петренко стверджує, що перекрили 90% рейдерських "шпаринок"

«Фактично це був такий спосіб, у тому числі й із залученням державних органів, відбирання бізнесу і власності. Ми ввели реальну кримінальну відповідальність за незаконне захоплення чужого майна в кінці минулого року», - зазначив міністр юстиції, нагадуючи про ухвалення антирейдерського закону, яким встановлено кримінальну відповідальність до 10 років ув'язнення за рейдерство. 

За словами Петренка, у 2013, 2014, 2015 роках до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації у середньому щороку надходило від 1000 до 3000 скарг. Натомість у 2017 році, наголошує міністр, після ухвалення антирейдерського закону кількість скарг зменшилася в десятки разів.

«Якщо станом на сьогодні ми маємо вісім місяців 2017 року, фактично скарг, які мають ознаки рейдерства, надійшло до Міністерства юстиції близько 30», - зазначив Петренко.

Він наголосив, що зараз важливо, аби особи, які фіксуються як порушники, реально несли кримінальну відповідальність і отримували строки ув'язнення, передбачені антирейдерським законом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-