Шендерович про справу Балуха: Все шито не тільки білими нитками, а й косо

Шендерович про справу Балуха: Все шито не тільки білими нитками, а й косо

Укрінформ
На думку письменника Віктора Шендеровича, якби політв'язень Володимир Балух дійсно був партизаном, як вирішила окупаційна влада Криму, то не вивішував би над своїм будинком український прапор.

Про це Шендерович написав у Facebook.

"Здається, майже ніде, крім "Новой газеты" і заборонених "Граней", немає ані слова про кримського фермера Володимира Балуха, який отримав три роки і сім місяців колонії загального режиму лише за те, що вивісив український прапор над будинком. Йому підкинули патрони і заарештували", – написав він.

Шендерович розцінює рішення суду як далеке від справедливого.

"Все шито не тільки білими нитками, а й косо. Партизан, що таємно зберігає патрони, не вішає над будинком, на окупованій території, прапор своєї країни. Не кажучи вже про те, що якщо б патрони були його, він отримав би років двадцять, зрозуміло", – заявив письменник.

Читайте також: Справа Балуха: прокуратура шукає порушення у "суддів" і "слідчих"

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня суд Роздольненського району Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу у розмірі 10 тис. рублів.

У грудні 2013 року Володимир Балух вивісив над своїм домом у кримському селі прапор України. З тих пір почалося його переслідування.

8 грудня 2016 року ФСБ провела обшуки у Балуха і його матері в селі Серебрянка Роздольненського району Криму, після чого його затримали. Силовики заявили, що знайшли на даху його будинку патрони і динаміт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-