В СБУ сказали, за яких обставин можуть зробити Scooter “нев’їзним”

В СБУ сказали, за яких обставин можуть зробити Scooter “нев’їзним”

Укрінформ
СБУ ухвалюватиме рішення щодо заборони в'їзду в Україну музикантів німецького гурту Scooter у разі, якщо їхні вислови будуть спрямовані проти нашої держави.

Про це заявила речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська у коментарі DW.

За словами Гітлянської, СБУ наразі не може підтвердити приїзд гурту Scooter до анексованого Росією Криму. Проте якщо інформація про незаконний перетин українського кордону німецьким гуртом і підтвердиться, це не є причиною для СБУ заборонити музикантам в'їзд до України, оскільки питання щодо законності перетину кордону перебуває у підпорядкуванні Державної прикордонної служби.

Якщо ж музиканти Scooter висловляться проти України, тоді рішення щодо заборони ухвалюватиме вже СБУ, додала речниця.

Читайте також: Scooter у Криму: в рідній Німеччині гурт вже попередили про “болючі наслідки”

Вона також зауважила, що за останні роки кілька музичних гуртів з балканських країн відвідували окупований Крим. Серед них СБУ запровадила заборону на в'їзд, зокрема, щодо сербського музиканта Еміра Кустуриці за його висловлювання проти України. Інших виконавців з країн Західної Європи, які відвідували за останні роки анексований Крим і теж потрапили під заборону, речниця СБУ не змогла пригадати.

У прес-службі СБУ заявили, що в Україні кілька відомств мають повноваження запроваджувати заборону на в'їзд фізичним особам. Серед них Державна прикордонна служба, Державна міграційна служба, СБУ тощо.

Як повідомлялося на сторінці Міжнародного аеропорту "Сімферополь", гурт Scooter прилетів в окупований Крим, де 4 серпня передбачений їх виступ на музичному фестивалі ZBFest-2017.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-