GRECO схвалила звіт України про антикорупційні реформи

GRECO схвалила звіт України про антикорупційні реформи

Укрінформ
Група держав проти корупції (GRECO) прийняла Оціночний звіт за результатами Четвертого раунду оцінювання, який стосується запобігання корупції щодо членів парламенту, суддів та прокурорів

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Україна завершила відповідальний етап звітування по Четвертому раунду оцінювання в Групі держав проти корупції (GRECO) - у Страсбурзі на своєму 76 пленарному засіданні GRECO затвердила Оціночний звіт щодо України... Головним результатом останнього Звіту України в GRECO стало схвалення цією організацією основних антикорупційних реформ в Україні та напрямів їх здійснення", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у НАЗК, GRECO також заперечила спроби надання передчасних політичних оцінок подіям, що відбуваються на тлі боротьби з корупцією в нашій державі.

"Звіт було затверджено на пленарному засіданні GRECO з урахуванням уже досягнутого нашою країною прогресу та за напрямами, за якими вже проводяться відповідні реформи у розвиток чинного законодавства. Це засвідчило довіру європейських партнерів України до складних демократичних перетворень, що незворотньо відбуваються в Україні після Революції Гідності", - акцентували у Нацагентстві.

Читайте також: Україна виконала всі рекомендації GRECO у протидії політичній корупції - НАЗК

Під час обговорення Оціночного звіту на пленарному засіданні GRECO частину рекомендацій було знято, наразі Звіт містить рекомендації, що спрямовані на подальше зміцнення та посилення координації антикорупційних інститутів держави, передусім НАЗК і НАБУ, посилення контролю з питань запобігання конфлікту інтересів тощо, зазначили у НАЗК.

GRECO також рекомендувала Україні внести деякі зміни до Кримінального і Кримінального процесуального кодексів України, законодавства про статус народних депутатів, про судоустрій і статус суддів та про прокуратуру.

"Таким чином, запропоновані Україні рекомендації GRECO в рамках Четвертого раунду оцінювання, зорієнтовані на сприяння вже окресленим напрямам внутрішніх перетворень, які наразі реалізуються", - резюмували у НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-