Комітет виборців оприлюднив ТОП-5 найменш “корисних” для країни нардепів

Комітет виборців оприлюднив ТОП-5 найменш “корисних” для країни нардепів

Укрінформ
Найменш продуктивними депутатами Верховної Ради VIII скликання є Євгеній Мураєв, Наталія Королевська, Юрій Солод, Олександр Вілкул та Дмитро Шпенов.

Такі дані оприлюднив на своїй сторінці у Facebook Комітет виборців України, оцінивши роботу народних депутатів у співвідношенні кількості поданих законопроектів до прийнятих у рамках проекту «Дослівно».

"Комітет виборців України в рамках проекту «Дослівно» оцінив продуктивність роботи народних депутатів України. Продуктивність визначалася як співвідношення кількості поданих проектів законів до прийнятих. Серед ТОП-5 найменш продуктивних депутатів ВР VIII скликання – Євгеній Мураєв, Наталія Королевська, Юрій Солод, Олександр Вілкул та Дмитро Шпенов", - йдеться у повідомленні.

За даними КВУ, 70 народних депутатів досі не стали авторами жодного прийнятого закону. При цьому окремі з них зареєстрували вже кілька десятків законопроектів.

Читайте також: Парламент Франції заборонив "кумівство"

Так, позафракційний Мураєв за 2,5 року роботи ВРУ зареєстрував 121 безуспішний проект законів, Королевська – 109 («Опозиційний блок»), Солод – 90 («Опозиційний блок»), Вілкул – 76 («Опозиційний блок»), Шпенов – 76 проектів законів («Опозиційний блок»).

«Частина народних депутатів реєструють по кілька законопроектів щомісяця, але жоден із них не отримує підтримки парламенту. Як правило, це законопроекти на актуальну тематику, які є складовою піар-активності депутатів. Реєструючи десятки та сотні законопроектів, політики фактично піаряться перед виборцями на своїй «активності». Однак ККД роботи таких депутатів є нульовим, а значна частина законодавчих пропозицій – неякісними, про що свідчать негативні висновки профільного Комітету, Мінфіну та експертного управління ВРУ», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-