Вільна торгівля із Канадою надсилає чіткий сигнал Росії – посол Шевченко

Вільна торгівля із Канадою надсилає чіткий сигнал Росії – посол Шевченко

Укрінформ
Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною є не лише економічним договором, але й демонструє усьому світові солідарність між двома державами.

Таку думку в ефірі телеканалу СВС висловив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Перш за все ця Угода – це хороший договір про мита, але, звичайно, виходить далеко за межі цього. Вона надсилає потужний сигнал як народу України, так і Росії», - відповів посол на запитання про те, чи є вільна торгівля із Україною знаком солідарності зі сторони Канади.

Читайте також: У Канаді наголошують на взаємовигідності вільної торгівлі із Україною

За його словами, відносини між Канадою та Україною вже досягли «зрілого» етапу.

«Ми є свідками дуже зрілого та прагматичного партнерства, яке виникає між нашими країнами у галузі оборони, торгівлі та просуванні інших важливих для Канади питань, таких як: екологічні стандарти, робочі права, вільна торгівля. Україна вірить у ці речі, які і ваша країна», - зазначив посол.

Читайте також: Канада продовжуватиме тиснути на КНДР - Трюдо

Нагадаємо: Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності учора. Канада негайно скасувала 98% мит на українські товари, які продаватимуться до Канади. Для канадських товарів одразу скасовується 72% мит, а упродовж 7 років безмитний експорт виросте до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-