Клімкін дав пораду Siemens: Коли Росія тисне вам руку – порахуйте пальці

Клімкін дав пораду Siemens: Коли Росія тисне вам руку – порахуйте пальці

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав західні країни відкинути усі ілюзії стосовно порядності російських партнерів після скандалу із Siemens.

Про це він написав у авторській статті для німецького видання Welt.

"Час уже зняти рожеві окуляри і подивитися реальності в очі: політика щодо Криму - слабка крапка світової дипломатії", - пише міністр.

Самому концерну Siemens та іншим компаніям, залученим до співпраці із російською державою, він дає пораду: "Коли вони тиснуть вам руку, після цього перерахуйте свої пальці".

Те, що турбіни Siemens опинилися в Криму в обхід санкцій, дипломат назвав "глибоким розчаруванням, яке породжує жах". Клімкін звернув увагу, що за три роки, які пройшли з моменту анексії Криму, українська сторона постійно висловлювала заклопотаність тим, що деякі великі підприємці можуть не строго дотримуватися санкцій. Ці побоювання озвучувалися на найвищому рівні, "але, як сьогодні з'ясовується, вони залишилися непочутими". Тим важчою після випадку із Siemens стає ситуація зі зловживанням довірою.

"Креативність, з якою (росіяни) шукали шляхи обходу санкції, примушує замислитися", - відзначає Клімкін. У цій справі, за його словами, "на кону надто багато прибутку , але занадто мало моралі".

Глава українського МЗС звертає увагу на те, що "ніхто не грає сьогодні з порожніми політичними обіцянками так віртуозно, як Кремль". І в той же час, вимога Москви переходити до business as usual з точки зору реальної політики стає все голосніше.

Читайте також: Siemens чекає відповіді РФ на пропозицію викупити “скандальні” турбіни

У трирічній боротьбі за реалізацію Мінських угод Україна та її західні партнери повинні вже усвідомити, що означає "реальна політика по-російськи", - пише дипломат. Він відзначає, що справа про турбіни - це не непорозуміння, це помилка.

Цей інцидент, відзначає Клімкін, ставить усю політику санкцій перед випробуванням. А Україна разом із федеральним урядами та європейськими інститутами робитиме все для того, щоб втрата довіри з усіма тяжкими наслідками була перетворена у загальну, послідовну позицію світової спільноти в питанні анексії Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-