Поляков заявляє, що має

Поляков заявляє, що має "фантастичний компромат" на Ситника

Укрінформ
Народний депутат Максим Поляков прибув до Генпрокуратури на допит у рамках кримінальної справи щодо законності здобуття доказів Національним антикорупційним бюро у справі щодо незаконного видобутку бурштину. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми прийшли з моїм адвокатом у Генеральну прокуратуру надати додаткову інформацію щодо злочинів, які вчиняє НАБУ проти мене. Сьогодні я сподіваюся, що мене допитають як постраждалу особу у здійсненні провокації щодо мене, а це 380-та стаття Кримінального кодексу, яка передбачає покарання до восьми років ув`язнення для пана Ситника", - сказав депутат у коментарі журналістам. 

Читайте також: У вересні може бути нове подання на Полякова до Верховної Ради - САП

Поляков додав, що планує надати інформацію про протиправні дії працівників НАБУ щодо нього та його помічниці Тетяни Любонько під час розслідування "бурштинової справи".

"Я сподіваюся, що у вересні пан Ситник буде ходити у ГПУ. А ГПУ дасть оцінку тим протиправним діям, які були застосовані до мене і моєї помічниці", - зазначив він.

За словами Полякова, у вересні він надасть "шалену, фантастичну" інформацію, після якої "будь-який керівник НАБУ має як мінімум написати заяву і скласти повноваження". "Повірте, це буде інформація, яка особисто голову НАБУ приведе на лаву підсудних", - заявив він.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що народні депутати Максим Поляков і Борислав Розенблат звернулися із заявами, у яких просять перевірити законність усіх оперативних дій працівниками НАБУ щодо здобуття доказів злочинів у "бурштиновій справі". ГПУ порушила кримінальну справу. Ще одне провадження було порушене щодо можливого застосування сили до дружини Полякова працівниками НАБУ під час вилучення мобільного телефона.

Як повідомлялося, 21 липня Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід для підозрюваного у хабарництві народного депутата Максима Полякова - заставу у розмірі 300 тис. грн - і зобов'язав носити електронний браслет та здати закордонні паспорти.

25 липня Поляков вніс заставу.

27 липня адвокати заявили, що Поляков згоден на заставу, але не на браслет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-