Комісія з питань громадянства розглянула матеріали від ГПУ щодо Саакашвілі

Комісія з питань громадянства розглянула матеріали від ГПУ щодо Саакашвілі

Укрінформ
Комісія з питань громадянства при Президентові України розглянула матеріали від Генеральної прокуратури стосовно Міхеїла Саакашвілі та на підставі вивчених матеріалів надала висновки щодо припинення громадянства України.

Про це інформує прес-служба Державної міграційної служби. 

"Матеріали стосовно Міхеїла Саакашвілі, надані Генеральною прокуратурою України, які отримані від грузинської сторони, опрацьовані Державною міграційною службою України, направлені на розгляд Комісії з питань громадянства при Президентові України, та у встановленому порядку розглянуті на засіданні комісії", - йдеться у повідомленні.

У відомстві роз'яснили, що згідно з Конституцією України Президент приймає рішення про втрату громадянства України на підставі висновків Комісії з питань громадянства.

У Державній міграційній службі, зокрема, підкреслили, що до підстав втрати громадянства, зокрема, відноситься добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття, або набуття особою громадянства України внаслідок обману, свідомого подання неправдивих відомостей або фальшивих документів.

У ДМС зазначили, що підготовка подань про втрату особами громадянства України і надсилання на розгляд Комісії при Президентові України з питань громадянства, в залежності від місця проживання особи, здійснюється Державною міграційною службою, Міністерством закордонних справ, дипломатичними представництвами та консульськими  установами України.

Читайте також: Міграційна служба підтверджує позбавлення Саакашвілі українського громадянства - депутат

Раніше народний депутат Мустафа Найєм написав у Facеbook, що Державна міграційна служба України підтвердила втрату громадянства України Міхеїлом Саакашвілі.

Крім того, відомо, що Саакашвілі наразі перебуває у Сполучених Штатах Америки.

Народний депутат Сергій Лещенко припустив, що в такому разі Саакашвілі фізично не зможе повернутися до України і, на думку депутата, таким чином Саакашвілі змушують просити притулку в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-