Трамп заявив про спроби України саботувати його виборчу кампанію

Трамп заявив про спроби України саботувати його виборчу кампанію

Оновлено
Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що генеральному прокурору США слід було б провести розслідування стосовно спроб України саботувати його виборчу кампанію.

Про це нинішній глава Білого дому написав зранку вівторка, повідомляє Укрінформ.

"Зусилля України саботувати кампанію Трампа "тихо працювали на просування Клінтон". Тож де розслідування генерального прокурора?" - написав президент США, додавши при цьому також посилання на ведучого з його улюбленого телеканалу Fox News Шона Ханніті.

У наступному дописі Трамп звинуватив нинішнього генпрокурора в тому, що він не допрацював у звинуваченнях по відношенню до колишнього кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

"Генеральний прокурор Джеф Сешнс прийняв ДУЖЕ слабку позицію щодо злочинів Гілларі Клінтон (з приводу серверів електронної пошти та Національної демократичної партії), а також витоку розвідданих!".

Наразі не ясно, що саме спонукало президента США висловити таку позицію відносно подій минулорічних виборів. Як повідомлялося раніше, на сьогодні зараз у США проводиться низка паралельних розслідувань у ФБР і Конгресі щодо втручання Росії у президентські вибори в США.

Минулого тижня на тлі скандалів навколо старшого сина Трампа та його зустрічей з росіянами Білий дім раптово згадав публікацію видання Politico понад піврічної давнини. У ньому, зокрема, йшлося, що представник Національного комітету Демократичної партії Александра Чалупа нібито збирала в українському посольстві компромат на керівника кампанії Трампа Пола Манафорта.

Читайте також: У Трампа заявили, що змова на виборах була не з Росією, а з Україною

У Посольстві України в США спростували звинувачення на свою адресу.

"Посольство України ніколи не координувало роботу з Національним комітетом Демократичної партії щодо компрометуючих матеріалів. Представники посольства співпрацювали з Александрою Чалупою та Українсько-Американською адвокатською групою минулого року в контексті культурних заходів, але не сприяли отриманню Александрою будь-якої інформацію, пов'язаної з виборами в США", - зазначили в Посольстві.

Як повідомлялося, раніше кандидат на посаду глави ФБР Крістофер Рей заявляв, що має намір розібратися, чи втручалася Україна у вибори в США в 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-