Сумісництво Ляшка: НАЗК оприлюднило докази у закритій судом справі

Сумісництво Ляшка: НАЗК оприлюднило докази у закритій судом справі

Документ
Укрінформ
Нацагентство із запобігання корупції оприлюднило докази, котрі, на переконання відомства, свідчать про сумісництво Олегом Ляшком посади народного депутата України з роботою керівника газети "Політика".

Відповідна інформація оприлюднена на сайті НАЗК.

"Заявляємо, що уповноважена особа Національного агентства з питань запобігання корупції діяла виключно в межах закону та на підставі доказів, отриманих в рамках здійснення перевірки інформації, надісланої заступником генерального прокурора щодо сумісництва зазначеного народного депутата як ведучого телепрограми "Правда Ляшка" на телеканалі "NewsОne", та в рамках повної перевірки декларації, поданої Олегом Ляшком за 2015 рік", - зазначили у відомстві.

У НАЗК стверджують, що в рамках перевірки було отримано докази входження Ляшка у період з 1 січня 2006 р. по 27 жовтня 2016 р. до виконавчого органу ЗАТ "Редакція газети "Політика", що прямо заборонено пунктом 2 частини першої статті 25 Закону України "Про запобігання корупції".

"Зазначений факт підтверджено копією реєстраційної справи ЗАТ "Редакція газети "Політика" (додаток 1), отриманою в установленому законом порядку від Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації. Так, в реєстраційній справі наявний статут ЗАТ "Редакція газети "Політика", згідно якого депутатові належить 33,3% акцій зазначеного товариства (додаток 2)", - наголосили у НАЗК.

В агентстві також зазначили, що Ляшко є головою правління газети "Політика" (додаток 3). Крім того у реєстраційній справі наявна реєстраційна картка про підтвердження відомостей про юридичну особу, згідно з якою керівником виконавчого органу товариства є Ляшко (додаток 4). Будь-яких відомостей щодо зміни керівника виконавчого органу в реєстраційній справі не міститься.

Також дані про Ляшка як керівника виконавчого органу ЗАТ "Редакція газети "Політика" підтверджено листами державної податкової інспекції у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві. (додаток 7, додаток 8, додаток 9).

"Факт того, що народний депутат є керівником виконавчого органу ЗАТ "Редакція газети "Політика" підтверджено витягами з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (додаток 5, додаток 6). Отже, уповноваженою особою Національного агентства було надано до суду всі докази порушення Олегом Ляшком  обмежень щодо сумісництва", - зазначили у НАЗК.

В Агентстві додали, що у наявності також копія трудової книжки народного депутата Ляшка (додаток 10), проте дана копія не була додана до матеріалів протоколу про адміністративне правопорушення у зв’язку з тим, що записи, які в ній містяться не мають відношення до порушення, за фактом вчинення якого складено протокол.

Читайте також: Справу проти Ляшка закрили. Доказів НАЗК виявилося недостатньо

Як повідомлялося, Печерський райсуд закрив справу проти голови Радикальної партії Олега Ляшка, якого звинувачували у незаконному поєднанні у 2006 році діяльності народного депутата і роботи на керівній посаді одного з видань, що зараз не працює.

У свою чергу прокурор ГПУ Валентина Сеник повідомила, що рішення може бути оскаржене у Вищому адміністративному суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-