Луценко не виключає внесення подання на Вілкула

Луценко не виключає внесення подання на Вілкула

Оновлено
Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко не виключає внесення до Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від “Опозиційного блоку” Олександра Вілкула, якщо той не сплатить податків.

Про це він повідомив під час прес-конференції. 

Він заявив, що ГПУ порушила справу стосовно Вілкула через несплату податків.

"Ми маємо інформацію від Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області, що за результатом позапланової перевірки є ознаки ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах паном Вілкулом. 21.07 об 11.57 було внесено до ЄРДР матеріали правоохоронних органів щодо того, що Вілкул Олександр Юрійович, ймовірно, ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах", - сказав він.

Читайте також: Вілкул ухилився від сплати податків на понад 19 мільйонів – ДФС

Луценко висловив сподівання, що Державна фіскальна служба у стислий термін проведе необхідні слідчі дії та експертизи, і Генпрокуратура матиме підстави ухвалювати подальші рішення стосовно цієї кримінальної справи.

"Коли ми підійдемо до цього впритул, мені доведеться звертатися до Верховної Ради про зняття з нього недоторканності. Щоправда, особа, яка підозрюється в несплаті податків, може їх сплатити в повному обсязі. Тоді кримінальна справа може бути закрита. Але це залежить від самого пана Вілкула", - резюмував генпрокурор.

Як повідомлялося, раніше у ДФС заявляли, що виявили несплату Вілкулом податків на суму 19 млн 600 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-