Тransparency закликає оприлюднити рішення суду про конфіскацію

Тransparency закликає оприлюднити рішення суду про конфіскацію "грошей Януковича"

Укрінформ
Transparency International закликає Верховну Раду добиватися офіційного оприлюднення результатів судового процесу, в рамках якого було прийнято рішення про конфіскацію $1,5 млрд активів, викрадених за часів екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє Transparency International Україна.

"Конфіскація приблизно $1,5 млрд є безпрецедентним рішенням в межах корупційної справи в Україні. Однак існують питання щодо легітимності процесу конфіскації. Це рішення може бути оскаржене тими особами, чиї активи були конфісковані, у разі якщо не було дотримано відповідних судових процедур та, відповідно до українського законодавства, виконання існуючої вимоги щодо офіційного оприлюднення вироку суду", - йдеться в заяві ТІ.

Як зазначив голова Transparency International Хосе Угас, "це важлива справа, і вона повинна бути проведена належним чином та максимально прозоро. Ми вітаємо генерального прокурора Луценка з вилученням цих активів, однак неоприлюднене рішення суду викликає серйозну стурбованість з приводу професіоналізму та прозорості Генеральної прокуратури".

За словами Угаса, "треба не дати можливість особам, які вкрали майно, оскаржити рішення на технічно-правових підставах".

Читайте також: Півтора мільярди Януковича Луценко пропонує віддати на медицину й транспорт

Як повідомлялося, Краматорський міський суд Донецької області дозволив конфіскацію заарештованих $1,5 млрд, які належали оточенню Януковича.

28 квітня Президент Петро Порошенко заявив, що конфісковані кошти Януковича і його оточення вже зараховані на рахунки Державного казначейства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-