РФ має залишатися в ізоляції, доки триває окупація України і Грузії - Порошенко

РФ має залишатися в ізоляції, доки триває окупація України і Грузії - Порошенко

Фото
Укрінформ
Росія мусить зробити кроки з деокупації української та грузинської територій. 

Про це заявив журналістам Президент України Петро Порошенко під час перебування на лінії окупації Росією грузинської "Південної Осетії", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“У нас є спільний агресор. Для України та Грузії - це Російська Федерація... У нас дуже схожа ситуація на окупованих територіях - безлад, безнадія, гуманітарна катастрофа. Що треба робити для того, щоб звільнити цю територію від окупації? Ми наголошуємо на тому, що це - політико-дипломатичний шлях. І для цього нам треба єдність всього світу, солідарність з Грузією і з Україною. Я вірю, що сьогодні світ об’єднаний. Росія залишається в ізоляції. Росія мусить зробити кроки, які будуть сприяти деокупації української та грузинської території”, - підкреслив Президент. 

Читайте також: Порошенко прибув на лінію окупації Росією Південної Осетії

Порошенко наголосив на тому, що однією із цілей його візиту до Грузії було перебування не лише у Тбілісі чи Батумі, а саме тут, на лінії окупації Росією грузинської Південної Осетії, “щоб продемонструвати цим людям - вони не одні, про них пам’ятає весь світ”.

“Я сьогодні тут, щоб заявити чітку позицію України - Україна підтримує і робить все для того, щоб забезпечити суверенітет, територіальну цілісність і незалежність Грузії”, - заявив він. 

Президент України зазначив, що це не є лінія зіткнення - "це навіть не є лінія окупації, а це є прірва між минулим і майбутнім". 

Він вказав на те, що люди, які перебувають під російською окупацією, як у Грузії, так і в Україні, "не мають надії на прогрес, поки там є РФ”.

“І це дає нам ще більше мотивацію рішуче боротися за відновлення територіальної цілісності Грузії та України. І ми все зробимо для цього”, - підкреслив глава держави.

Фото Михайла Марківа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-