Парубій нагадав, що досі правляча коаліція у

Парубій нагадав, що досі правляча коаліція у "своїх" нардепів мандати не забирала

Укрінформ
Зняття Верховною Радою недоторканності з ряду народних депутатів, серед яких є члени коаліції, засвідчило новий етап розвитку українського парламентаризму.

На цьому наголосив Голова парламенту Андрій Парубій в інтерв'ю телеканалу "Рада", повідомили Укрінформу в прес-службі ВР.

«Те, що Верховна Рада змогла проголосувати за зняття недоторканності народних депутатів, визначило новий етап розвитку українського парламентаризму, коли ми бачимо, що голосування не залежить від політичної приналежності того чи іншого депутата і того чи іншого подання... В історії українського парламенту ще не було такого, щоб правляча коаліція знімала недоторканність з членів коаліції. Як правило, це завжди використовувалось як засіб тиску на опозицію. Тому то було досить філософське, історичне питання, чи зможе Верховна Рада пройти це випробування», - зауважив він.

Читайте також: Розенблат прийшов на допит в НАБУ, обіцяє здати паспорти

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня парламент надав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Олеся Довгого, Максима Полякова, Борислава Розенблата і Михайла Добкіна. Щодо останнього - Рада дозволила затримання і арешт. Подання до парламенту було внесено Генеральною прокуратурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-