Візи з РФ створять проблеми для українців з окупованих територій – Клімкін

Візи з РФ створять проблеми для українців з окупованих територій – Клімкін

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що можливе запровадження віз із Росією створить проблеми для пересування українців з окупованих територій.

Про це він сказав в ході Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звичайне запровадження віз не дасть нам того ефекту, до якого ми прагнемо. Навпаки, він (візовий режим - ред.) створить значні проблеми в контексті того, що Росія цими проблемами скористається для того, щоб робити як провокації, так і свідому політику на обмеження для громадян України, які мешкають на окупованій території, на території окупованого Криму, пересування на територію України", - сказав міністр.

Клімкін підкреслив, що у зв'язку з цим на основі детального аналізу Рада національної безпеки і оборони прийняла рішення впровадити систему, яка передбачає зняття біометричних даних з іноземців і осіб без громадянства на кордоні з Україною. За його словами, ця система дозволить здійснювати ефективний контроль пересування територією України.

Читайте також: РФ грозить заходами у відповідь на введення біометричного контролю

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки і оборони України 10 липня ухвалила рішення про перетин кордону України за біометричними паспортами, а також обов’язкове зняття біометричних даних для громадян інших країн та осіб без громадянства, крім держав, з якими Україна має відповідні угоди.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що запровадження біометричного контролю для іноземців при перетині кордону України може запрацювати до кінця 2017 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-