Розенблат розповів, як

Розенблат розповів, як "проривався" на допит в ГПУ із заблокованої Ради

Укрінформ
Народний депутат Борислав Розенблат заявив, що намагався поїхати на допит у Генеральну прокуратуру попри акції протесту біля Верховної Ради.

Про це він повідомив в кулуарах Верховної Ради, трансляцію вів телеканал "112 Україна".

"Я намагався поїхати, але були заблоковані практично всі двері. Я додзвонився до помічника генпрокурора, пояснив свою позицію. Він сказав добре, питань нема, що о 17:00 генпрокурор буде на місці і, скаже, зробимо цю дію тут. Трошки часу зайняло, що мають бути присутні адвокати, я їх очікував. Було тяжко привести їх до приміщення ВРУ, але все вдалося", - сказав Розенблат.

Читайте також: Полякову і Розенблату вручили підозри: допит – у п'ятницю

Нардеп також заявив, що вчора у нього був перший допит у якості свідка. Під час допиту він просив надати підозру, і сьогодні її отримав: "Вчора ми зробили заяву, що просимо дати нам підозру. Сьогодні ми її отримали, тобто я її отримав. З сьогоднішнього дня ми починаємо свою боротьбу".

Крім того, він зазначив, що не знає, які спецслужби продовжують брати участь у розслідуванні даної справи.

"Я не бачив ні ФБР, ні ФСБ, ні ЦРУ, ні інших спецпідрозділів. Я бачив пана Холодницького, я бачив представників НАБУ – те, що я бачив", - додав Розенблат.

Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада позбавила депутатської недоторканності, але відмовилася дати згоду на затримання та арешт Максима Полякова ("Народний фронт") та Борислава Розенблата (виключеного із фракції "БПП").

За даними прокуратури, в діях Розенблата вбачаються ознаки зловживання впливом та хабарництва на загальну суму 280 тис. доларів, в діях Полякова – ознаки зловживання впливом та хабарництва.

Читайте також: Поляков і Розенблат не прийшли в ГПУ отримати підозри

Відзначимо, що ці депутати підозрюються в отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів і вчинення інших дій, пов’язаних з видобутком бурштину.

12 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про намір вручити підозри Розенблату і Полякову. Він викликав їх до ГПУ на 13 липня на 14:30, на цей час вони не прийшли. У зв'язку із цим Луценко в офіційному порядку вручив підозри і роз'яснив права народним депутатам Максиму Полякову та Бориславу Розенблату в кулуарах ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-