Луценко пояснив, що

Луценко пояснив, що "сухарі" Добкіну сьогодні не знадобляться

Укрінформ
Арешт народного депутата Михайла Добкіна в разі, якщо Верховна Рада дасть згоду на його арешт за поданням Генпрокуратури, можливий лише за рішенням суду.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, представляючи подання на Добкіна в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В разі підтримки сьогодні мого подання про затримання та арешт, цей арешт може відбутися виключно за рішенням суду. Генеральна прокуратура України на відміну від НАБУ позбавлена права негайного затримання після рішення про арешт", - сказав він.

Читайте також: Під Радою “законсервували” Добкіна і вимагають його арешту

Як повідомляв Укрінформ, парламент розпочав розгляд висновку регламентного комітету щодо Добкіна. Напередодні комітет визнав обгрунтованим подання ГПУ на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Добкіна, але недостатньо обгрунтованими подання на затримання та арешт.

Слідство вбачає в діях Добкіна ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок у місті Харків вартістю понад 226 млн грн.

Добкін у 2006-2010 роках був мером Харкова, а з березня 2010 року до березня 2014 року очолював Харківську обласну державну адміністрацію.

Сьогодні Добкін завляв, що приготувався до можливого арешту, якщо депутати проголосують за його затримання та арешт за поданням ГПУ: "У мене в машині лежить тривожний чемоданчик, те, що мені необхідно", - сказав вінжурналістам у кулуарах парламенту. А "сухарі ви мені принесете".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-