"Бурштиновий" Розенблат отримає повістку до ГПУ в стінах Ради - Сарган

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко вручить народному депутату Бориславу Розенблату повістку щодо виклику до ГПУ в стінах Верховної Ради.

Про це Еспресо.TV повідомила речниця глави ГПУ Лариса Сарган.

Таким чином, Розеблату вручать повістку в стінах українського парламенту у той самий час, як і нардепу від "Опозиційного блоку" Михайлу Добкіну, подання щодо зняття недоторканності з якого Рада має розглянути сьогодні о 5 вечора. Луценко пояснив, що Добкін сприяв незаконній діяльності будівельних фірм, які діяли під виглядом "житлових кооперативів".

За словами Сарган, проблема полягає у тому, що Розенблат "не може вирватися з Ради і приїхати до будівлі Генпрокуратури".

Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада не дозволила зняття депутатської недоторканності з нардепів Євгена Дейдея ("Народний фронт") та Андрія Лозового (Радикальна партія).

Недоторканність було знято з Олеся Довгого (група "Відродження"), Максима Полякова ("Народний фронт") та Борислава Розенблата. Разом з тим парламент не дозволив заарештовувати Полякова та Розенблата, котрі проходять по "бурштиновій справі".

Читайте також: Луценко обіцяє особисто вручити підозри Полякову і Розенблату

Розенблат та Поляков підозрюються у лобіюванні незаконного видобування бурштину.

Свою провину нардепи заперечують. Розенблат говорить, що в такий спосіб його хоче позбутися "бурштинова мафія", оскільки саме він розробляв законопроект про легалізацію бурштинового бізнесу на Поліссі, а Поляков пояснює переслідування його з боку НАБУ особистим конфліктом з директором Бюро Артемом Ситником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-