Американський експерт: Призначення Волкера можна вважати перевагою для України

Американський експерт: Призначення Волкера можна вважати перевагою для України

Ексклюзив
Укрінформ
Призначення Курта Волкера спецпредставником США по Україні, який дуже добре ознайомлений з ситуацією, дозволить вищому керівництву Штатів напряму отримувати інформацію про Донбас та координувати зусилля в подальшому процесі врегулювання.

Про це розповів у коментарі Укрінформу старший науковий співробітник Американської ради зовнішньої політики з питань Росії доктор Стівен Бланк.

"Курт – дипломат з величезним досвідом, який підтримує активну політику відносно України. Він знає всі питання дуже добре, тому це (його призначення – ред.) вже можна вважати перевагою для України", - наголосив Бланк.

Експерт також зауважив, що вибір кандидатури Волкера нинішньою адміністрацією, означає "що уряд Сполучених Штатів зосереджує зусилля з урегулювання ситуації в Україні в одному офісі, який має прямий доступ до державного секретаря США та, очевидно, до Білого дому".

За його словами, з практичної точки зору, українське питання відтепер "постійно доводитиметься до керівництва адміністрації США" на найвищому рівні. "Це дозволить вести предметний діалог щодо ситуації в Україні з усіма зацікавленими сторонами – чи то Києвом, чи Москвою, чи з іншими європейськими столицями".

Відповідаючи на запитання про сильні сторони Волкера, експерт зауважив: "Він має досвід, знає росіян та розуміє, звідки походить загроза, до того ж він має повноваження представляти американську владу, а також користується повагою серед колег".

При цьому доктор Бланк не став коментувати, чим тепер зовнішньополітичні зусилля США на українському напрямі відрізнятимуться від тих, що були за часів Вікторії Нуланд. Він підкреслив, що офіційний Вашингтон завжди намагається дотримуватися визначеної лінії зовнішньої політики незалежно від того, хто очолює той чи інший напрям. "Політика Сполучених Штатів є набагато ширшою, ніж персоналії", - зазначив експерт.

Читайте також: Гройсману імпонує рішучість Волкера змінити status-quo у мінських переговорах

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США оголосила минулого тижня про призначення Курта Волкера спеціальним представником США у справі врегулювання на сході України.

Волкер – один із провідних американських експертів по Європі й країнах Євразії. Він відомий своєю жорсткою позицією відносно нинішнього керівництва Кремля, а також підтримкою розширення Північноатлантичного альянсу. Волкер віддав багато років дипломатичній службі, займався питаннями європейської політики і безпеки при п'яти адміністраціях. Перед останнім призначенням він обіймав посаду виконавчого директора Інституту міжнародного лідерства Маккейна при Університеті штату Арізона, США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-