Бурбак: “Народний фронт” голосуватиме за зняття недоторканності з депутатів

Бурбак: “Народний фронт” голосуватиме за зняття недоторканності з депутатів

Укрінформ
Фракція “Народний фронт” підтримає подання Генеральної прокуратури України щодо позбавлення депутатської недоторканності з шістьох народних депутатів парламенту.

Про це після засідання фракції оголосив її керівник Максим Бурбак, передає прес-служба політсили.

“Було прийнято рішення більшістю фракції щодо голосування за позбавлення недоторканності шести депутатів”, - сказав він.

Читайте також: Раді вистачить голосів для зняття недоторканості з усіх 6 нардепів - Гончаренко

Бурбак уточнив, що Регламентний комітет ВР розглянув подання на п’ятьох народних депутатів і цього тижня розгляне подання на шостого.

“Хочу нагадати, що фракція “Народний фронт” пройшла Майдан. Це фракція, яка три роки тому взяла на себе відповідальність за майбутнє країни, за розбудову європейської України. Одна з головних тез нашої програми: ніхто не повинен ховатися за недоторканністю”, - наголосив Максим Бурбак.

Читайте також: Соболєв анонсував мітинги під ВР за зняття недоторканності з 5 нардепів

“Очікую від правоохоронних органів по боротьбі з корупцією наступних подань на одіозних представників режиму Януковича. І що жоден з керівників антикорупційних органів не буде покривати своїх колег, народних депутатів по таких самих поданнях”, - резюмував керівник фракції “Народний фронт”.

Як повідомлялося, минулого тижня Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації діяльності парламенту визнав достатніми й обгрунтованими подання Генпрокуратури щодо народного депутата Борислава Розенблата (фракція БПП). Водночас комітет визнав недостатньо обгрунтованими подання ГПУ стосовно депутатів Євгена Дейдея (фракція "Народний Фронт"), Олеся Довгого (депутатська група "Воля народу"), Максима Полякова (фракція "Народний фронт"), Андрія Лозового від Радикальної партії. Усі подання були передані Голові Верховної Ради Андрію Парубію.

Крім того, 12 липня Регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-