Рева пояснив, чому Рада не поспішає з пенсійною реформою

Рева пояснив, чому Рада не поспішає з пенсійною реформою

Укрінформ
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявляє, що ухвалення Верховною Радою цього тижня законопроекту про пенсійну реформу лише в першому читанні не завадить реалізації пенсійної реформи з 1 жовтня.

Про це він сказав кореспондентові Укрінформу, коментуючи рішення Комітету ВР з питань соціальної політики рекомендувати парламенту прийняти законопроекту Кабміну про пенсійну реформу в першому читанні.

Міністр пояснив, що таке рішення комітету дозволить завтра, у вівторок, включити у порядок денний цей законопроект і розглянути його в першому читанні на поточному пленарному тижні. Він підкреслив, що можливе прийняття законопроекту в першому читанні на цьому тижні дозволить доопрацювати його і винести на розгляд в цілому у вересні.

Читайте також: Прем’єр: Готовий нести персональну відповідальність за пенсійну реформу

«Нам це дає можливість далі працювати, далі напрацьовувати всі пропозиції, які є у народних депутатів з тим, щоб така важлива реформа для нашого суспільства, як пенсійна, відбулася в ті терміни, які заплановані. Щоб люди з 1 жовтня поточного року, нарешті, отримали перерахунок своїх пенсій», - сказав він.

Міністр назвав сьогоднішнє рішення комітету «зваженим і серйозним». Рева зазначив, що такі резонансні законопроекти потребують детального вивчення і обговорення.

«Це питання не повинно розділяти суспільство, воно повинно об'єднувати», - сказав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 21 червня Кабінет міністрів України на своєму засідання погодив пакет законопроектів про пенсійну реформу та передав його на розгляд Верховної Ради.

Комітет ВР з питань соціальної політики сьогодні, 10 липня, рекомендував парламенту прийняти в першому читанні законопроект № 6614 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», підготовлений урядом, і доопрацювати до другого читання.

Голова ВР Андрій Парубій відзначав необхідність прийняття на поточній сесій парламенту законопроекту про пенсійну реформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-