Порошенко розповів, як

Порошенко розповів, як "підштовхнути" Мінські домовленості

Укрінформ
Європейська та трансатлантична солідарність та єдність є ефективним інструментом для повернення Росії за стіл переговорів. Також важливо мати узгоджену стратегію для негайного впровадження Мінських домовленостей.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на прес-конференції за результатами засідання Комісії Україна-НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ефективна солідарність та єдність, європейська, трансатлантична та глобальна у форматі “Великої сімки” - це важливий інструмент, щоб повернути Росію за стіл переговорів. По-друге, ми повинні мати узгоджену стратегію для негайного впровадження пакету Мінських домовленостей”, - сказав Порошенко.

Читайте також: Столтенберг: Очевидно, що режим "тиші" на Донбасі не виконується

За словами Президента, ця стратегія має передбачати виконання домовленостей з припинення вогню, відведення російських систем залпового вогню, танків, важкого озброєння  від лінії розмежування на визначену домовленостями відстань, повне виведення російських військ з української території, початок процесу звільнення заручників, а також забезпечення ефективної роботи спостережної місії ОБСЄ.

Порошенко наголосив, що важливим є те, щоб така імплементація гарантувалася або ж миротворцями під егідою ООН, або ж поліцейською місією ЄС чи ОБСЄ.

“Три роки досвіду показує, що Росія безвідповідально ставиться до виконання Мінських домовленостей”, - підкреслив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-