Горбулін про навчання

Горбулін про навчання "Захід-2017": Вересень ще треба пережити

Укрінформ
Директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін вважає, що вересень буде дуже тривожним для України з огляду на проведення масштабних російсько-білоруських навчань "Захід-2017".

Про це він заявив у розмові з кореспондентом Укрінформу в кулуарах виставки «Україна-НАТО. Формула безпеки» у понеділок. 

"Навчання "Захід-2017" мене дуже тривожать. Вересень ще треба пережити", - сказав він.

Читайте також: Агресія Росії проти України змусила НАТО "прокинутися" - Порошенко

У відповідь на запитання, чи надасть, на його думку, Захід оборонну летальну зброю Україні, Горбулін зазначив, що не може цього прогнозувати, бо не бере участі у переговорах з даного питання. Водночас, на його переконання, отримання Україною зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони було б ефективним елементом стримування Росії, оскільки РФ має переваги в авіації.

Горбулін також назвав позитивним фактом визначення вступу до НАТО стратегічною метою України, оскільки це поклало край невизначеності у відносинах нашої держави з Альянсом. 

"Ми розуміємо, що зараз до НАТО не вступимо, бо не виконана ціла низка критеріїв, але тісна співпраця з Альянсом сприятиме зміцненню нашої безпеки", - переконаний директор НІСД. 

Як повідомляв Укрінформ, спільні стратегічні навчання збройних сил Білорусі і Росії "Захід-2017" пройдуть у середині вересня. У рамках їх проведення Росія планує перекинути до Білорусі безпрецедентну кількість військ і техніки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-