Парубій мобілізує депутатів на розгляд чотирьох реформ цього тижня

Парубій мобілізує депутатів на розгляд чотирьох реформ цього тижня

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій виступає за те, щоб на останньому пленарному тижні поточної сесії парламент розглянув і прийняв закони щодо реформування медицини, освіти, а також вніс зміни до Закону «Про Конституційний суд України» та державного бюджету. 

Про це він заявив у понеділок на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спікер парламенту підкреслив, що депутатам необхідно буде плідно і активно попрацювати на останньому тижні, Зокрема, потрібно розглянути у другому читанні законопроект про судову реформу та про внесення змін до Господарського, цивільного та адміністративного кодексів України.

«Це два глобальних законопроекти, які пропонується розглянути в другому читанні», - сказав Парубій.

Також Голова ВР повідомив, що пропонуватиме включити до порядку денного сесії і прийняти рішення з питання пенсійної реформи. Крім того, в ході пленарного тижня пропонується розглянути у другому читанні законопроект про внесення змін до Закону «Про освіту».

«Тоді з 1 вересня власне цей закон вже зможе діяти і реформа зможе продовжуватись», - зазначив Парубій.

Читайте також: Парубій не хоче розпускати Раду на літо

Також він нагадав, що парламенту необхідно розглянути і внесення змін до державного бюджету щодо збільшення фінансування роботи правоохоронних органів.

Як повідомлялося, згідно з календарним планом, поточна сесія триватиме до 21 липня. При цьому пленарний тиждень - до 14 липня. З 17 по 21 липня - робота з виборцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-