Столтенберг: Росія недооцінює єдність НАТО і наших партнерів

Столтенберг: Росія недооцінює єдність НАТО і наших партнерів

Укрінформ
Тримаючись разом, демонструючи витримку, НАТО і партнери мають показати Росії, що вона зможе через співпрацю отримати більше, аніж через конфронтацію. 

Таку думку висловив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в ексклюзивному інтерв’ю власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі. 

Відповідаючи на питання про можливі нові ідеї, ініціативи, щоб зробити міжнародний тиск на Росію більш дієвим та примусити Кремль поважати міжнародне право і припинити агресію проти України, він заявив: "Я думаю, що Росія недооцінює єдність НАТО і наших партнерів. Ми повинні зберігати економічні санкції, доки Росія не змінить свою поведінку. Вона також недооцінює рішучість союзників у збільшенні сил швидкого реагування, а також у підвищенні витрат на оборону".

Читайте також: Столтенберг: НАТО має подвійний підхід відносно Росії

"Ми повинні показати рішучість та єдність, - додав Столтенберг. - Ми повинні показати витримку. Завдяки таким діям, тримаючись разом, Росія побачить, що зможе отримати більше через співпрацю з нами, а не через конфронтацію. Коли це станеться – сказати неможливо. Але, зрештою, Росія усвідомить, що шляху розділити, послабити рішучість та єдність Альянсу не існує. І тому найкращий вибір для  Росії – це повага до міжнародного права, повага суверенітету і територіальної цілісності усіх націй, включаючи Україну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-