ГПУ порушила справи за заявами Полякова і Розенблата про

ГПУ порушила справи за заявами Полякова і Розенблата про "провокацію хабара"

Укрінформ
Генеральна прокуратура відкрила кримінальні провадження за зверненнями народних депутатів Максима Полякова та Борислава Розенблата про можливу провокацію хабара працівниками Національного антикорупційного бюро.

Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко на засіданні Регламентного комітету Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Повідомляю вас, що ми зареєстрували кримінальне провадження за кваліфікацією стаття 370 частина 2 в обох випадках, обох заявах", - зазначив Луценко.

За його словами, перевірку дій співробітників НАБУ проводитиме управління з розслідування злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів.

Читайте також: Комітет ВР у поданнях на Полякова знайшов ознаки "злочину НАБУ"

Як повідомлялось, 6 липня при розгляді Регламентним комітетом парламенту подання ГПУ про зняття недоторканності Поляков звернувся до ГПУ з вимогою перевірити законність дій працівників НАБУ при здійсненні оперативно-розшукових дій, а саме - можливе провокування хабара.

Комітет визнав недостатньо обгрунтованими подання ГПУ про притягнення до відповідальності, затримання та арешт Полякова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-