Гройсман у Лондоні нагадав, що агресія Росії - це не лише проблема України

Гройсман у Лондоні нагадав, що агресія Росії - це не лише проблема України

Укрінформ
Агресія Російської Федерації - це не лише проблема України, це виклик для усього світу, тому не варто закривати на це очі.

Про це заявив Прем’єр-міністра України Володимир Гройсман на конференції з питань реформ в Україні, що проходить у Лондоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У ХХІ сторіччі Російська Федерація, використовуючи свою зброю, свої війська та монополії, здійснила проти незалежної суверенної держави військову гібридну агресію. Це є доконаний факт. І цей виклик стосується не тільки України, як ми вважати спочатку. Це широка загроза демократичному світу”, - сказав Гройсман.

Він наголосив, що твердження про те, що це лише локальна проблема, є помилковим. “Коли той чи інший лідер є слабким, він закриває очі, але від того, що очі закриті на агресію, вона не зникне, а буде поширюватися”, - додав глава уряду.

Читайте також: Гройсман у Лондоні запевняє, що Україна має великий потенціал попри непрості часи

Прем’єр-міністр закликав усіх учасників конференції зробити так, щоб агресор поніс покарання за свої дії, сплатив найвищу ціну та був змушений поважати міжнародне право, а також щоб згорнув свої плани відносно агресивних дій проти інших країн.

“Ми маємо консолідувати політичну підтримку, економічний тиск, та, я глибоко переконаний в тому, що в інтересах усього демократичного світу підвищити обороноздатність нашої держави, бо це виклик, який стосується кожного, незалежно від того, які країну ми представляємо”, - підкреслив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-