Луценко: У справі Лозового про незаконне збагачення наразі не йдеться

Луценко: У справі Лозового про незаконне збагачення наразі не йдеться

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у справі щодо народного депутата від фракції Радикальної партії Андрія Лозового наразі не йдеться про незаконне збагачення, а тільки про ухилення від сплати податків.

Про це він сказав під час засідання Регламентного комітету, на якому розглядають подання ГПУ на дозвіл про притягнення до кримінальної відповідальності депутата Лозового, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я, розглянувши подання САП, - сказав Луценко, - встановив, що доказів для обвинувачення для подання щодо Андрія Лозового з підозрою у діях, що підпадають під ознаку незаконного збагачення, від САПу надано достатньо не було. Я відмовився підписувати подання про незаконне збагачення та ухилення від сплати податків. Тому в цій справі було виділено Генпрокуратурою епізод про ухилення від сплати податків, про незаконне збагачення наразі не йдеться. Саме така справа 21 червня була зареєстрована у ГПУ, я передав відповідне подання до Верховної Ради».

Читайте також: Луценко: Якщо Лозовий сплатить податки – справа автоматично закривається

Генпрокурор додав, що при аналізі електронної декларації народного депутата Лозового вбачаються ознаки ухилення від сплати податків, що встановлено Державною фіскальною службою України в результаті документальної позапланової перевірки.

«Документальною позаплановою перевіркою встановлено порушення платником податків фізичною особою Лозовим. По-перше, по відповідних пунктах кодексу, у зв'язку з чим занижено податок на доходи фізичних осіб на суму 1 мільйон 721 тисяча 330 грн і 94 копійки. По ще одному пункту підрозділу кодексу - на суму військового збору - 129 тисяч 339 грн», - сказав Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-