Фріз представила доповідь про мілітаризацію окупованих Росією територій

Фріз представила доповідь про мілітаризацію окупованих Росією територій

Укрінформ
Голова Постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз презентувала у Києві аналітичну доповідь "Мілітаризація окупованих територій Російською Федерацією".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, презентація відбулася в рамках міжнародної конференції "Мілітаризація окупованих територій: фактор дестабілізації Євроатлантичного регіону та механізм геополітичного впливу" у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За нашими оцінками, Росія розміщує ударні сили лише на тих територіях, що за планами військово-політичного керівництва РФ мають увійти або увійшли до складу Росії. Якщо є ознаки розміщення оперативно-тактичних ракетних комплексів, протикорабельних ракетних комплексів, ударної авіації на території Криму та Південної Осетії, то дислокація таких засобів в Придністров'ї, Абхазії та тим більше на Донбасі не відбувається. Очевидно, що питання контрольованості території, лояльності місцевого населення, майбутніх планів Кремля на ці території та безпеки є визначальними для розміщення на них такого типу озброєння", - сказала Фріз під час презентації.

Читайте також: Росія нарощує бойовий потенціал на окупованому Донбасі - МОУ

Вона також наголосила, що підхід РФ до Криму кардинально відрізняється від підходів щодо застосування збройних формувань на інших окупованих територіях.

"Кремль розглядає Крим повністю підконтрольною територією з відсутністю ризиків в безпековій та соціальних сферах", - додала Фріз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-