Питання приєднання України до НАТО стоїть гостро, як ніколи раніше - Горбулін

Питання приєднання України до НАТО стоїть гостро, як ніколи раніше - Горбулін

Укрінформ
Питання приєднання України до системи колективної безпеки наразі стоїть як ніколи гостро, тому що виключно партнерські відносини з НАТО не вирішують проблеми протистояння новітнім загрозам.

Про це заявив директор Національного інстутуту стратегінчих досліджень Володимир Горбулін, виступаючи на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 20-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Останні події доводять, що виключно партнерські відносини з НАТО принципово не вирішують для України проблеми ефективного протистояння новітнім загрозам. Тому сьогодні і для української влади, і для українського суспільства питання приєднання України до системи колективної безпеки стоїть гостро, як ніколи раніше", - сказав Горбулін.

Він додав, що саме в такому контексті слід розглядати ухвалення Верховною Радою змін до двох законів, які визначають вступ України в НАТО стратегічною метою держави.

Читайте також: Голова ПА НАТО: Сьогоднішня Україна знає, чого вона хоче і де її місце

Горбулін наголосив, що відтепер поглиблення співраці України з НАТО з метою отримання членства в організації, а не просто досягнення необхідних для цього критеріїв стає для нас одним із засадничих державних завдань. 

Водночас, зауважив він, ми чудово усвідомлюємо, що це рішення парламенту про визначення вступу до Альянсу стратегічної метою держави не означає набуття Україною членства в НАТО вже завтра. 

"Приєднання до Альянсу - це довгий шлях, і кожний крок потребуватиме від нас величезного напруження. Це стосується не просто реформ і не просто дипломатичних зусиль. Головну роботу над помилками має зробити українське суспільство та його керівництво. Але частину аналогічної роботи мають виконати і деякі окремі держави-члени НАТО", - переконаний Горбулін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-