Бізнесмен, у якого Дейдей позичив 3,5 мільйона, погодився пройти поліграф

Бізнесмен, у якого Дейдей позичив 3,5 мільйона, погодився пройти поліграф

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко запевнив, що подання на народного депутата Євгена Дейдея знову повернеться у парламент.

Про це він сказав журналістам після засідання Регламентного комітету, який ухвалив повернути зазначене подання до Генпрокуратури.

"Ми з великою вірогідністю продовжимо допитувати позичальника (Лінчевського - ред.), який дав згоду на проходженя (перевірки) на детекторі брехні, і зразу після цього подання знову повернеться у Верховну Раду. Інших дій ми зробити не в силі, доки депутат залишається недоторканним. Інші дії комітет унеможливив сьогоднішнім рішенням", - заявив Луценко.

Він зауважив, що слідство наразі не вимагало затримання чи арешту Дейдея. Проте була необхідність зробити його таким самим "доторканним", як і мільйони інших українців. "Натомість комітет самовільно вважає, що фактів немає", - сказав генпрокурор.

Читайте також: Комітет Ради назвав докази ГПУ щодо Дейдея “невмотивованими”

Луценко також нагадав в.о голови Регламентного комітету Павлові Пинзенику, що Регламентий комітет не суд і має "просто робити технічні речі - передавати документи на розгляд у залу Верховної Ради.

Як повідомлялося, комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту визнав недостатньо обгрунтованим подання Генпрокуратури на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата фракції «Народний фронт» Євгена Дейдея.

Зокрема, у рішенні зазначається, що висновки слідства грунтуються на припущеннях, що не може підтверджувати факт вчинення народним депутатом України Дейдеєм кримінального правопорушення.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 21 червня вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея, оскільки у діях парламентарія вбачаються ознаки незаконного збагачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-