Парубій вважає, що “культова будова” УПЦ МП у Раді — поза законом

Парубій вважає, що “культова будова” УПЦ МП у Раді — поза законом

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій, відповідаючи на звернення народного депутата Віталія Купрія, зазначив, що існування в адмінбудівлі парламенту церкви УПЦ МП не відповідає законодавству.

Відповідну офіційну відповідь оприлюднив Купрій на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, у документі зазначається, що ініціаторами відкриття Свято-Володимирської церкви УПЦ МП в адміністративному будинку Верховної Ради (вул. Садова 3-а) були народні депутати шостого скликання ВР Ігор Рибаков і Валерій Малишев у 2008 році.

"Створення церкви у стінах світської державної установи відбулося всупереч Конституції України та Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації". Були відсутні будь-які установчі документи щодо створення релігійної організації, а також дозвільні, погоджувальні документи на переобладнання приміщення в адміністративному будинку під культове. Існування такої церкви не відповідає законодавству України у сфері свободи совісті та релігійних організацій", - йдеться в офіційній відповіді Парубія.

Голова Верховної Ради також зазначив, що вирішення цієї проблеми потребує "копіткої та зваженої роботи" між релігійною конфесією, головами фракцій, керівництвом Верховної Ради, профільними комітетами та Апаратом ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-