Нардеп вважає, що сьогоднішня кібератака -

Нардеп вважає, що сьогоднішня кібератака - "тренувальна"

Укрінформ
Нардеп від "Народного фронту", член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що сьогоднішня хакерська атака готувалася кілька місяців.

Про це він написав у Фейсбуці.

“Сьогодні об 11:00 проти нашої держави була розпочата масована кібератака з використанням модифікованого під Україну версії вірусу "wannacry" - "cryptolocker". Лист, що містить вірус, приходив, здебільшого, поштою. За кілька днів і навіть тижнів до сьогоднішнього дня. На сьогодні можна сказати що атака готувалася не менше місяця", - пише Геращенко.

За його словами, листи, які надходили адресатам-резидентам України були російською і українською мовами.

“Організатори атаки добре знали специфіку розсилок службових листів в українському комерційному і державному секторі і маскували розсилки листів, що містять вірус, які з цікавості відкривали недосвідчені користувачі. У програмному коді вірусу була закладена дата запуску 27 червня об 11:00", - повідомляє нардеп.

"Кібератака, що має своєю кінцевою метою спробу дестабілізації ситуації в економіці та суспільній свідомості України, була замаскована під спробу вимагання грошей у власників комп'ютерів", - пише Геращенко.

Він додав, що вірус зашифровує всі дані з жорсткого диска і вимагає викуп у кілька сотень доларів.

“Метою цієї тренувальної кібератаки, швидше за все приуроченої до Дня Конституції України, є офіси банків, редакції засобів масової інформації, об'єкти зв'язку, транспорту, телекомунікації, енергетики <...> Шкода від цієї кібератаки буде значна, але не катастрофічна. Наша держава не так сильно пронизана комп'ютерними системами, як Європа, США та інші економічно розвинені країни", - переконаний нардеп.

При цьому, на його думку, сьогоднішня кібератака, наймасштабніша в історії України, не остання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-