Команда кіберзахисту АП допомогатиме атакованим інституціям

Команда кіберзахисту АП допомогатиме атакованим інституціям

Укрінформ
Інформсистеми та команда кіберзахисту Адміністрації Президента працюють у штатному режимі, але з підвищеним рівнем уваги до ситуації, що склалася в інших державних інституціях у зв'язку із кібератакою.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків у Facebook.

"Інформаційні системи та команда кіберзахисту Адміністрації Президента України працюють в штатному режимі, але із підвищеним рівнем уваги до ситуації, що має місце в інших державних інституціях в зв'язку із кібератакою", - написав він. 

За словами Шимківа, він доручив команді кіберзахисту допомогти ІТ-фахівцям інших інституцій.

Шимків також повідомив, що кілька місяців тому в АПУ відбито схожі атаки і проведено відповідні технологічні заходи для закриття потенційних зон атаки.

Як повідомляв Укрінформ, у комп'ютерних мережах ряду державних та приватних підприємств України сьогодні зафіксовано збої через втручання у їхню роботу.

За даними ЗМІ, хакерських атак сьогодні зазнали банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго" та Дніпровська електроенергетична система.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-