У міжнародних організаціях майже припинили говорити про Україну - Томбінський

У міжнародних організаціях майже припинили говорити про Україну - Томбінський

Укрінформ
Українська тема цього року практично відсутня в дискусіях міжнародних організацій.

Про це заявив голова Представництва ЄС у Ватикані, колишній посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський під час Національного форуму "Трансформація України" в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За останній рік я бачу Україну з дистанції - з перспективи дискусій, напрацювань, до яких задіяні Ватикан, міжнародні організації, зокрема ООН, і я побачив, що тема українська майже відсутня в тих дискусіях... Є переконання, що хід світу не залежить від вирішення цього конфлікту (на сході України - ред.) і що агресія Росії проти України і того, що сталося в Україні, не впливає на майбутнє світу. І з тим потрібно щось зробити", - сказав Томбінський.

Він зазначив, що світ сьогодні заклопотаний великими конфліктами, які загрожують новою світовою війною або проблемами тих країн, в яких люди страждають від голоду - майже 100 млн людей в Африці під загрозою голодомору. Всі європейські міжнародні лідери більше зацікавлені Африкою, де 60 млн людей мігрує постійно і частина яких прийде до Європи. Вони зацікавлені елементами нових технологій, які вирішують майбутнє і в яких всі бачать можливість, як протидіяти тим змінам клімату, які впливають на доступ кожного до води, до їжі, до можливості умов для життя.

"Нам потрібно і завдяки цьому форуму знайти метод, як пов'язати те, що відбувається в Україні, з тими великими проблемами, і показати, що Україна може бути частиною рішення, а не частиною проблеми. Частина рішення може бути досягнута тим, що війна в Україні буде виграна Україною, вона буде виграна тим, що Україна сама стане на ноги і буде країною, яка буде давати справедливість і майбутнє для своїх громадян", - наголосив Томбінський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-